Projecten

Copyright © All Rights Reserved

Spinkind

The Broken Consort werkt mee aan de muziektheatervoorstelling 'Spinkind', een project van de Theaterwerkplaats Spinkind BplusC in Leiden. 'Spinkind' wordt een voorstelling voor de kinderen van groepen 5 t/m 8 van de brede scholen in Leiden. De speeldata zijn 21 en 22 mei 2015. Op zondag 31 mei worden er twee voorstellingen voor eigen publiek gegeven.

  • Meer informatie >>

Opera 'Le Devin du Village'

In juni 2014 heeft The (Broken) Consort de korte komische  opera 'Le Devin du Village' (De Dorpsziener) van de filosoof en componist Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) uitgevoerd.


Het verhaal in de opera draait om de liefde tussen twee dorpsgenoten, Colin en Colette. Laatstgenoemde verdenkt haar vriend van een verhouding met een rijke dame van een nabijgelegen landgoed. Zij gaat advies vragen bij de waarzegger (le devin; ziener) van het dorp en om met zijn steun Colin weer voor haar terug te winnen.


In de productie van het Voorschotense amateur barokensemble onder de artistieke leiding van Mariá Sanchez, speelt het verhaal - onder regie van de Franse regisseur François Gaubert - zich af in een Franse dorpje in de jaren ’60, toen de plaatselijke barman in veel Franse dorpjes nog de rol van vertrouwensman  vervulde.