het ensemble

Copyright © All Rights Reserved

Het ensemble

 

The (Broken) Consort, opgericht in 1991, legt zich toe op de oude muziek, dat wil zeggen repertoire uit de periode van ca. 1680 tot 1800. Sinds 2003 werken wij als projectensemble onder leiding van wisselende professionele musici. Daarbij wordt gemusiceerd in bezettingen variërend van 3 tot ca. 16 instrumentalisten en af en toe ook zangers. In 1997 behaalde het ensemble een eervolle vermelding in het kader van de Voorschotense cultuurprijs.

 

Het ensemble speelt in barokstemming (a=415 Hz) en geeft jaarlijks verschillende concerten in wisselende bezetting. Die staan onder het tabblad 'Concerten' in het menu hierboven.

 

The (Broken) Consort repeteert elke 2 weken op donderdagavond in de 17e-eeuwse voormalige boerderij Oud Woelwijck in Voorschoten. The (Broken) Consort wordt geleid door blokfluitiste-barokfagottiste Kim Stockx.

 

 

 

The (Broken) Consort vorige projecten

 

Behalve aan concertprogramma's werken wij ook aan grotere projecten: in 1998 de barokopera 'Venus en Adonis' van John Blow (1648), in 2000 de madrigaalkomedie 'I Fidi Amanti' van Gasparo Torelli (1592) en in 2005 'Canticum Hebraicum' van Louis Saladin (1665). In mei 2006 organiseerde het ensemble een muziekproject in Italië met Noorse amateurmusici en het kamerkoor 'I Contori di Tolfa' en in juni 2007 waren Noorse amateurmusici te gast in Voorschoten. In 2008 hadden wij een muziekproject in Bergen, Noorwegen. In 2009 voerde het ensemble een Kerstproject uit met het koor Con Passione uit Roelofarendsveen. In mei 2010 organiseerden wij een muziekproject met Franse barokmuziek op Chateau de Méridon in Frankrijk (bij Versailles) met Noorse, Franse, Duitse en Nederlandse amateurmusici en in juni 2012 een internationale workshop in de Belgische Ardennen, waarbij werd samengewerkt met de Académie de Musique in Malmedy. In juni 2014 heeft The (Broken) Consort de korte komische opera 'Le Devin du Village' (De Dorpsziener) van de filosoof en componist Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) uitgevoerd met medewerking van het koor Vox Clara Voorschoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The (Broken) Consort met een aantal gastspelers tijdens het Kerstconcert op Oud Woelwijck in Voorschoten op zaterdag 21 december 2013. Er werden o.a. delen van de komische opera 'Le Devin du Village' (1752) van Jean-Jacques Rousseau uitgevoerd.

 

Verdere informatie over de opera 'Le Devin du Village' >>

 

Leden en bezetting

The (Broken) Consort bestaat uit deze vaste spelers:

  • Viool: Hester von Brucken Fock, Astrid van Ginneken, Ineke Huizinga, Adriana Labadie, Erik Mertens, Lea Schuiling.
  • Altviool: Henk Scheepstra.
  • Cello: Eugenia Veel.
  • Blokfluit: Mariska Baaij, Christine Hermans, Biene v Schouwenburg.
  • Traverso: José Carlos Pérez Pérez.
  • Barokhobo: Harry Kragt, Joop Mes.
  • Barokfagot/dulciaan: vacature.
  • Klavecimbel: Gert-Jan Velders
  • contrabas/violone: vacature

 

Muzikale leiding: Kim Stockx (barokfagot en blokfluit).

Penningmeester: Nico v Schouwenburg

Contact

Nico en Biene van Schouwenburg

Roucooppark 24

2251 AX Voorschoten

E-mail

tel. 071-561 8922

 

Vragen of opmerkingen over de website? Stuur de beheerder een e-mail.