Projecten

Opera: King Arthur (Purcell)

Herfst 2019 bundelden Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara en The Broken Consort de krachten in een gezamelijke uitvoering van "King Arthur" van Henry Purcell (1659-1695).


King Arthur is een semi-opera in vijf akten, gebaseerd op een text van John Dryden. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in Londen in 1691. 


Het verhaal gaat over strijd, liefde en het idyllische leven op het platteland. Een verteller neemt ons mee door het spannende verhaal met prachtige instrumentale, koor- en solostukken.


De uitvoering werd gedaan olv. dirigente Maria Rosenmoller en de toneelregie was in handen van Johanna Terpstra.


Voor meer informatie over de opera zie: wikipedia


Spinkind

The Broken Consort werkte in 2015 mee aan de muziektheatervoorstelling 'Spinkind', een project van de Theaterwerkplaats Spinkind BplusC in Leiden. 'Spinkind' wordt een voorstelling voor de kinderen van groepen 5 t/m 8 van de brede scholen in Leiden. Ook werden er twee voorstellingen voor eigen publiek gegeven.

  • Meer informatie >>


Opera 'Le Devin du Village'

In juni 2014 heeft The (Broken) Consort de korte komische  opera 'Le Devin du Village' (De Dorpsziener) van de filosoof en componist Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) uitgevoerd.


Het verhaal in de opera draait om de liefde tussen twee dorpsgenoten, Colin en Colette. Colette verdenkt haar vriend Colin van een verhouding met een rijke dame van een nabijgelegen landgoed. Zij gaat advies vragen bij de waarzegger (le devin; ziener) van het dorp en om met zijn steun Colin weer voor haar terug te winnen.In de productie van het Voorschotense amateur barokensemble onder de artistieke leiding van Mariá Sanchez, speelt het verhaal - onder regie van de Franse regisseur François Gaubert - zich af in een Franse dorpje in de jaren ’60, toen de plaatselijke barman in veel Franse dorpjes nog de rol van vertrouwensman  vervulde.


 


eerdere projecten


in 1998 speelde the broken consort de barokopera 'Venus en Adonis' van John Blow (1648), in 2000 de madrigaalkomedie 'I Fidi Amanti' van Gasparo Torelli (1592) en in 2005 'Canticum Hebraicum' van Louis Saladin (1665). In mei 2006 organiseerde het ensemble een muziekproject in Italië met Noorse amateurmusici en het kamerkoor 'I Contori di Tolfa' en in juni 2007 waren Noorse amateurmusici te gast in Voorschoten. In 2008 hadden wij een muziekproject in Bergen, Noorwegen. In 2009 voerde het ensemble een Kerstproject uit met het koor Con Passione uit Roelofarendsveen. In mei 2010 organiseerden wij een muziekproject met Franse barokmuziek op Chateau de Méridon in Frankrijk (bij Versailles) met Noorse, Franse, Duitse en Nederlandse amateurmusici en in juni 2012 een internationale workshop in de Belgische Ardennen, waarbij werd samengewerkt met de Académie de Musique in Malmedy.