Projecten

Opera: King Arthur (Purcell)

Herfst 2019 bundelden Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara en The Broken Consort de krachten in een gezamelijke uitvoering van "King Arthur" van Henry Purcell (1659-1695).


King Arthur is een semi-opera in vijf akten, gebaseerd op een text van John Dryden. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in Londen in 1691. 


Het verhaal gaat over strijd, liefde en het idyllische leven op het platteland. Een verteller neemt ons mee door het spannende verhaal met prachtige instrumentale, koor- en solostukken.


Oswald, de koning van Kent en een Saks, maakt Emmeline, die verloofd is met de Britse Koning Arthur, het hof. Dat wordt vechten. De veldslag loopt af in het nadeel van de Saksen, maar Oswald schaakt alsnog Emmeline. Arthur gaat naar haar op zoek, vergezeld door de wijze raad van Merlijn de tovenaar. De tocht is vol ontberingen; dwaallichten brengen de ridders van de wijs. Bosnimfen proberen Arthur te verleiden. Het gezelschap belandt uiteindelijk in een betoverd bos. Maar gelukkig volgt aan het einde een verzoening. Er volgt een lofzang op Engeland.


De uitvoering werd gedaan olv. dirigente Maria Rosenmoller en de toneelregie was in handen van Johanna Terpstra.


Voor meer informatie over de opera zie: wikipedia


Spinkind

The Broken Consort werkt mee aan de muziektheatervoorstelling 'Spinkind', een project van de Theaterwerkplaats Spinkind BplusC in Leiden. 'Spinkind' wordt een voorstelling voor de kinderen van groepen 5 t/m 8 van de brede scholen in Leiden. De speeldata zijn 21 en 22 mei 2015. Op zondag 31 mei worden er twee voorstellingen voor eigen publiek gegeven.

  • Meer informatie >>

Opera 'Le Devin du Village'

In juni 2014 heeft The (Broken) Consort de korte komische  opera 'Le Devin du Village' (De Dorpsziener) van de filosoof en componist Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) uitgevoerd.


Het verhaal in de opera draait om de liefde tussen twee dorpsgenoten, Colin en Colette. Laatstgenoemde verdenkt haar vriend van een verhouding met een rijke dame van een nabijgelegen landgoed. Zij gaat advies vragen bij de waarzegger (le devin; ziener) van het dorp en om met zijn steun Colin weer voor haar terug te winnen.


In de productie van het Voorschotense amateur barokensemble onder de artistieke leiding van Mariá Sanchez, speelt het verhaal - onder regie van de Franse regisseur François Gaubert - zich af in een Franse dorpje in de jaren ’60, toen de plaatselijke barman in veel Franse dorpjes nog de rol van vertrouwensman  vervulde.