het ensemble
BrokenConsort-April2018

Het ensemble


The Broken Consort is opgericht in 1991 en legt zich toe op de "oude muziek" uit de periode van ca. 1680 tot 1800. Sinds 2003 werken wij als projectensemble onder leiding van wisselende professionele musici. 


Het ensemble speelt in barokstemming (a=415 Hz) en geeft jaarlijks verschillende concerten in wisselende bezetting.  Die staan onder het tabblad  'Concerten' in het menu hierboven.


The  Broken Consort repeteert elke 2 weken op donderdagavond in de 17e-eeuwse voormalige boerderij Oud Woelwijck in Voorschoten. The Broken Consort wordt gecoacht door blokfluitiste-barokfagottiste Kim Stockx en Edoardo Valorz (klavecimbel).


Leden en bezetting

The Broken Consort bestaat uit deze vaste spelers:

  • Viool:  Thijs Beekman, Astrid van Ginneken, Eliane Heldring, Adriana Labadie,  Lea Schuiling.
  • Altviool
  • Cello: Eugenia Veel.
  • Blokfluit: Mariska Baaij, Biene v Schouwenburg.
  • Traverso: José Carlos Pérez Pérez.
  • Barokhobo: Harry Kragt, Joop Mes.
  • Barokfagot: Inge Lukkien
  • Klavecimbel:Eduardo Valorz
  • contrabas: Geert Vinke


Muzikale leiding: Eduardo Valorz

Contact

Biene van Schouwenburg

Roucooppark 24

2251 AX Voorschoten

E-mail

tel.  071-561 8922


Vragen of opmerkingen over de website? Stuur de beheerder een e-mail.
The Broken Consort vorige projecten


  Behalve aan concertprogramma's werken wij ook aan grotere projecten: in 1998 de barokopera 'Venus en Adonis' van John Blow (1648), in 2000 de madrigaalkomedie 'I Fidi Amanti' van Gasparo Torelli (1592) en in 2005 'Canticum Hebraicum' van Louis Saladin (1665).  In mei 2006 organiseerde het ensemble een muziekproject in Italië met Noorse amateurmusici en het kamerkoor 'I Contori di Tolfa' en in juni 2007 waren Noorse amateurmusici te gast in Voorschoten. In 2008 hadden wij een muziekproject in Bergen, Noorwegen. In 2009 voerde het ensemble een Kerstproject uit met het koor Con Passione uit Roelofarendsveen. In mei 2010 organiseerden wij een muziekproject met Franse barokmuziek op Chateau de Méridon in Frankrijk (bij Versailles) met Noorse, Franse, Duitse en Nederlandse amateurmusici en  in juni 2012 een internationale workshop in de Belgische Ardennen, waarbij werd samengewerkt met de Académie de Musique in Malmedy. In juni 2014 heeft The Broken Consort de korte komische opera 'Le Devin du Village' (De Dorpsziener) van de filosoof en componist Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) uitgevoerd met medewerking van het koor Vox Clara Voorschoten.

The Broken Consort met een aantal gastspelers tijdens het Kerstconcert op Oud Woelwijck in Voorschoten op zaterdag 21 december 2013. Er werden o.a. delen van de komische opera 'Le Devin du Village' (1752) van Jean-Jacques Rousseau uitgevoerd.


Verdere informatie over de opera 'Le Devin du Village' >>